SAV aconsegueix un nou projecte en un consorci europeu d’alt nivell en Bio-economia.
El projecte coordinat per Agricultores de la Vega de Valencia està inclòs dins del marc del programa d’investigació Horizon2020 “ Food security, sustainable agriculture and forestry, marine, maritime and inland water research and the bioeconomy” (H2020-S CE-SFS-25.2018). Es desenvoluparà durant 48 mesos i compta amb un pressupost global de quasi 11 milions d’Euros. El Consorci està format per 27 participants , Bio-Bean Uk, Draxis Greece, Ajuntament de València, Aimplas , TBW (Finlàndia), Metsa ( Finlàndia) , National Technical University of Athens, Àrea metropolitana de Barcelona, Novamont (Italy), Nafigate (República Txeca), Crevis (Bèlgica), Fundación CIRCE, Terra i xufa, Biosense (servia), IMECAL i Universitat d’Alacant entre d’altres.
El projecte integrarà diferents bio-processos industrials que establiran un sistema que permetrà transformar diferents residus orgànics urbans en nou productes com gelatines , principis químics valuosos per a la industria bio-química (Bioplàstics, cosmètica etc..), proteïnes de insectes, bioetanol, bio-dissolvents e inclús Biochar (carbonet) per millorar els fertilitzants a la agricultura de manera sostenible.
La fase tècnica del projecte es desenvoluparà en València-Alicante, Uk (Londres), República Txeca (Praga), Italià (Terni), Grècia ( Atenes i Greta).
Este projecte vol impulsar la bio-economia a la UE perquè reporta avantatges, com una disminució de la dependència dels països productors de petroli mitjançant la substitució dels recursos fòssils, la promoció de l’ús de matèries primeres locals i l’activació de economies rurals, reducció de les emissions de gasos amb efecte hivernacle, i promoció de la creació d’ocupació, el creixement econòmic i la reindustrialització.
NOSTRES XARXES